listopada 06, 2022

Zupa fasolowa ze szpinakiem i pomidorami

Zupę fasolową robię w różnych wersjach, to jedna z moich ulubionych. Dodatek szpinaku i pomidorów dodaje jej oryginalności. Zachęcam do jej ugotowania!



1 puszka białej fasoli
200g mrożonego szpinaku w liściach
500ml passaty pomidorowej (zamiennie 4 łyżki koncentratu pomidorowego)
3 ziemniaki
3 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
sól, pieprz, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego

1. Puszkę odsączamy z zalewy. Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Seler i pietruszkę również obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. 
2. Wszystkie składniki oprócz koncentratu/passaty umieszczamy w garnku, zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy do miękkości warzyw przez około 35 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy, gotujemy jeszcze chwilę.

zupa, zupa pomidorowa, zupa fasolowa, zupa z fasolą, zupa z pomidorami, dietetyczne, dieta, fit, zdrowe jedzenie, dietetyczne jedzenie, obiad, zdrowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP