listopada 06, 2022

Polędwiczka wieprzowa pieczona w marynacie paprykowo-czosnkowej

Według mnie polędwiczka wieprzowa najlepiej smakuje podana w prostej formie. Wersja w paprykowo-czosnkowej marynacie bardzo nam smakowała, do tego nie jest czasochłonna.


1 polędwiczka wieprzowa, około 400-500g
marynata: 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka wędzonej papryki, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu 

1. Polędwiczkę osuszamy, odcinamy błonki. 
2. Przyotowujemy marynatę mieszając wszystkie skladniki. Nacieramy nią dokładnie mięso, odkładamy na 1h. Układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Przed podaniem kroimy w plastry. 

dania obiadowe, polędwica wieprzowa, polędwiczka wieprzowa, dietetyczny, fit, zdrowy, zdrowo, obiad, szybkie gotowanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP