Ta zupa wyszła tak dobra, że powtarzałam ją już kilkukrotnie:). Prawdziwie jesienne smaki a przy tym zupa jest bardzo sycąca.
1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1/2 małej dyni
2 marchewki
1 pietruszka
1 por
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Dynię kroimy w małą kostkę, marchew i por w plastry. Pietruszkę kroimy w bardzo drobne kawałki .
2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa i soczewicę. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw i soczewicy. Dodajemy koncentrat, sól, pieprz i czosnek.
3. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.