grudnia 18, 2021

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

Pulpety drobiowe smakują mi lepiej niż wieprzowe. Ja używam mięsa z fileta kurczaka dostępnego już praktycznie w każdym dyskoncie.


Pulpety:

500 g mięsa mielonego drobiowego 
1 cebula
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej

Sos:
500g pieczarek
2 cebule 
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
natka pietruszki do dekoracji

1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia 
2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody. 
3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki. 

dania obiadowe, obiad, pieczarki, sos pieczarkowy, pulpety z pieczarkami, pieczarkowe, dania obiadowe, przepis, przepisy, receptura

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP