lipca 21, 2018

Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

Ta surówka z zielonych warzyw pasuje do każdego rodzaju dań obiadowych. Długo zachowuje świeżość, jest lekka i tak zielona, że aż chce się ją jeść:). 


1/4 główki młodej kapusty 
4 gruntowe ogórki 
4 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól, pieprz do smaku 

1. Kapustę drobno szatkujemy. Ogórki kroimy w półplastry. 
2. Kapustę, ogórki i koperek łączymy z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 30 minut, najlepiej do lodówki. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP