grudnia 12, 2016

Rumowe bombki w kokosie

Świąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie.


300g herbatników
1/4 szklanki rumu 
3 łyżki cukru pudru
1/4 kostka masła
2 łyżeczki kakao
wiórki kokosowe

1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka. 
2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach.
3. Chłodzimy w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP