Surówka z selerem konserwowym była dla nas miłą odmianą od znanych nam surówek:). Przebija w niej smak selera, który świetnie łączy się ze słodko-kwaśnym jabłkiem. Pycha!
1 słoik selera konserwowego
2 marchewki
1 małe jabłko
3 łyżki jogurtu lub śmietany
4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubszych. Seler odsączamy z zalewy.
2. Marchewkę, jabłko i seler łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, jogurt i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników, odstawiamy na 30 minut przed podaniem.
1 słoik selera konserwowego
2 marchewki
1 małe jabłko
3 łyżki jogurtu lub śmietany
4 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubszych. Seler odsączamy z zalewy.
2. Marchewkę, jabłko i seler łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, jogurt i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników, odstawiamy na 30 minut przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.