Takie śniadania lubię najbardziej. :-) Tę owsiankę szczególnie, bo można zrobić ją na 2 dni. Pierwszego dnia zjeść na ciepło a drugiego po schłodzeniu w lodówce, kiedy to smakuje jak najpyszniejszy sernik. :-) Podany przepis wystarczy na 3 nieduże foremki.
4 łyżki cukru
2 jajka
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
1 szklanka płatków owsianych.
1 szklanka mrożonych malin
1. Twaróg, jajka, cukier i jogurt miksujemy do dokładnego połączenia składników. Dodajemy płatki owsiane i zamrożone maliny, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.
2. Masę przekładamy do ceramicznych foremek o średnicy 8-10 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Pyszne śniadanko :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwspaniała:)
OdpowiedzUsuńTo musi być po prostu obłędne!
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka razy, można dodawać różne owoce. Pychotka 😀
OdpowiedzUsuńIle sztuk kokilek wychodzi z przepisu?kokilki 9 cm
OdpowiedzUsuń