marca 31, 2016

Zapiekana owsianka sernikowa z malinami

Takie śniadania lubię najbardziej. :-) Tę owsiankę szczególnie, bo można zrobić ją na 2 dni. Pierwszego dnia zjeść na ciepło a drugiego po schłodzeniu w lodówce, kiedy to smakuje jak najpyszniejszy sernik. :-) Podany przepis wystarczy na 3 nieduże foremki.


350g mielonego sera twarogowego
4 łyżki cukru
2 jajka
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
1 szklanka płatków owsianych.
1 szklanka mrożonych malin

1. Twaróg, jajka, cukier i jogurt miksujemy do dokładnego połączenia składników. Dodajemy płatki owsiane i zamrożone maliny, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.
2. Masę przekładamy do ceramicznych foremek o średnicy 8-10 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. 


5 komentarzy:

  1. Pyszne śniadanko :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To musi być po prostu obłędne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam już kilka razy, można dodawać różne owoce. Pychotka 😀

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile sztuk kokilek wychodzi z przepisu?kokilki 9 cm

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP