listopada 10, 2015

Jajka w sosie tararskim

Prawda powszechnie znana jest taka, że kupne nie dorówna domowemu. tak jest i w tym przypadku. :-) Pyszny sos z grzybami w całości i wyczuwalnymi kawałkami ogórka idealnie współgra z jajkiem. W żadnym stopniu nie jest przereklamowany a próbowałam go po raz pierwszy. I nie ostatni. :-) Jajka w tej formie, zamiast tych z majonezem ucieszą naszych gości.


4 jajka
100g marynowanych kurek
4 ogórki konserwowe
1 cebula
5 łyżek majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu  
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół.
2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników. 
3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.






2 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP