Zupa grzybowa gości u mnie nie tylko jesienią. Można zrobić ją zarówno ze świeżych jak i mrożonych podrzybków - jest tak samo smaczna.
500g podgrzybków świeżych lub mrożonych krojonych w kostkę
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 por
4 ząbki czosnku
2 l bulionu
sól, pieprz
1. Podgrzybki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler również kroimy w kostkę, por w plastry.
2. Do bulionu wrzucamy grzyby i warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez około 1h. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
zupy, zupa, zupa grzybowa, zupa ze świeżych grzybów, podgrzybków, podgrzybki, podgrzybkach, borowiki, borowikach, borowików, prawdziwki, prawdziwków, jesienna zupa, obiad, danie obiadowe, przepis, fit, dieta, dietetyczny, zdrowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.