Ryż z jabłkami to moje wspomnienie dzieciństwa i muszę przyznać, że po latach smakuje tak samo dobrze:).
1 woreczek ryżu
2 jabłka
200g śmietany 18%
cukier
cynamon
1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy je na patelni wraz z cukrem w ilości według uznania. Smażymy do momentu aż odparuje woda.
3. Na talerzu umieszczamy ryż, jabłka i śmietanę. Całość posypujemy cynamonem i cukrem.
jabłka, wypieki i desery, śniadania, ryż, przepis, przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne, dieta, fit, lobo, ryż na mleku, zdrowo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.