Kotlety wcale nie muszą być mięsne. Jajeczne są naprawdę pyszne i gwarantuję - zasmakują również mięsożercom:). Także dzieci chętnie je jedzą.
6 jajek L ugotowanych na twardo
1 surowe jajko L
2 łyżki bułki tartej + ok. 4 łyżki do obtoczenia kotletów
1/2 pęczka posiekanego szczypioru
sól, pieprz, papryka słodka
olej
1. Jajka ugotowane na twardo rozgniatamy dokładnie widelcem. Łączymy z surowym jajkiem, bułką tartą, szczypiorem i przyprawami. Zagniatamy.
2. Z powstałej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej ze stron. Podajemy z ziemniakami i ulubionym sosem.
jajka, kotlety jajeczne, jajka na twardo, wegetariańskie kotlety, wege kotlety, wege obiad, dania obiadowe, danie główne, przepis, przepisy, dieta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.