lipca 11, 2021

Lekka zapiekanka z mielonym z indyka, cukinią i mozzarellą

Lekki obiad, który możemy przygotować dzień wcześniej a w dzień podania podpiec w piekarniku.



500g mięsa mielonego z indyka
2 duże cukinie
300g tartej mozzarelli 
olej
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z przyprawami. Studzimy, mieszamy z 1/3 mozzarelli. 
2. Cukinię kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na oleju do odparowania wody. Studzimy, mieszamy z 1/3 mozzarelli. 
3. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso mielone, na to cukinię. Całość posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. 


zapiekanka, cukinia, mięso mielone, zapiekanka z cukinią, fit, zdrowa, dieta, dietetyczna, mozzarella, ser, zdrowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP